Snapszli

A snapszlit magyar kártyával játszák. 2-4 játékos

Ha csak két játékos játszik akkor a 7,8,9 lapokat ki kell venni a pakliból, így csak a tízesek, alsók, fels?k, királyok és ászok vehetnek részt a játékban. Ez 20 lap összesen.

Minden lapnak üt? értéke van:
Ász: 11,
Király: 4,
Fels?: 3,
alsó: 2,
X: 10

A játék lényege, hogy színre színt kell tenni vagy adut. Nem kötelez? a felütés.

Osztás:
A játékosok két részletben kapják meg a lapjaikat, összesen ötöt(3+2). A fennmaradó lapok talonba kerülnek.A talonnál a fels? lapot felütik és a színe lesz az adu.

Játék menete:
Az adut a játék során ki is lehet cserélni, ha éppen mi következünk a hívásnál, ugyanolyan szín? alsóra. Ha valamelyik játékosnál egyszín? király és fels? van a kezében akkor ezek béla összefüggést alkotnak. Ennek a különböz? szín? értéke 20, de ha adu színben van akkor 40 pontot ér. Ezt be kell mondani azonnal amint a birtokló játékos következik.

1 jutalompont jár annak, aki ütéseivel els?nek gy?jti össze a 66 pontot. Ha eközben az ellenfél játékosa nem éri el a 33 pontot, akkor 2 jutalomkártyalap, ha egyáltalán nem volt ütése akkor 3 jutalom lapot kapunk amíg a talon tart. Az adut jelz? lapot le lehet fordítani(takarni), ha valaki úgy gondolja, hogy el tudja érni további lap húzása nélkül a 66-ot (sok adu kártya vagy sok magas lap).

Aki eléri a 66-ot az kész bemondással jelzi. Ha senki nem tudja elérni a 66-ot akkor az utolsó ütés nyer.